Gör inte mer, bara rätt!

Situationen kan ibland kännas hopplös för personalen när sjuka barn blir avsläppta till förskolan. Utökade städrutiner, tvätta händerna oftare kommer aldrig fungera så länge barn eller vuxna kommer till arbetsplatsen sjuka. Sjukdomar och långa sjukperioder har varit förekommande länge i skolmiljö, coronapandemin har bara fått många att höja ögonbrynen om utökade rutiner kring renhållning och desinfektion.


“Det var mycket bättre kontroll gällande sjukdomar förra året när man var noggrannare p.ga pandemin” får vi höra ofta hos våra kunder i skolmiljö.


Arbetet känns oändligt!

Fokuset måste vara på eleverna, ge dem tiden att lyckas. Frisk personal och friska elever kan du lättare uppnå med ett fåtal rutiner och moderna metoder.

Sjukdomsfria blir vi aldrig, så att kunna kontrollera smittspridningen på arbetsplatsen hos personal och elever gör att man kan reducera sjukfrånvaron kraftigt. Extra städsysslor på personalen och striktare regler på eleverna är inte lösningen. Förståelse sjukdomar i skolmiljö sprids, frodas och hur de kan undvikas är det som har välkomnats hos våra kunder.

Genom att byta ut starka kemikalier och få bort det extra avtorknings momentet mellan rengöringen och desinfektion har arbetsmiljön förbättrats och man når samtidigt en grönare profil.


Skillnad på rengöring och desinfektion

Den dagliga städningen på skolan handlar om att göra rent med hjälp av så kallad mekanisk rengöring där du torkar av en yta med hjälp av varmt vatten och rengöringsmedel för att ta bort det översta lagret av mikroorganismer som kan leva på ytorna. Rengöring tar bara bort löst ingrodd smuts och gör att det för ögat ser ”rent och fint ut”, men saknar desinficerande en effekt.


Gör inte mer, bara rätt!

Idag används oftast alkoholbaserade eller farliga/brandfarliga kemikalier vid desinfektion av kontaktytor. En desinfektionslösning som du behöver torka av för att dels inte skada interiörer och att obehöriga kan komma i kontakt vätskan. Luftburna partiklar som RS- virus och norovirus går inte att avlägsna på ett säkert sätt med traditionella metoder. Det krävs en metod som når all luft och yta, som inte kräver avtorkning, evakuering eller andra tidskrävande åtgärder.

Våra foggmaskiner gör det möjligt att desinficera 100kvm luft och yta på 2minuter. Detta går att göra under tiden som eleverna är i lokalen, när vattenglas, blommor och annat är framme och som vanligtvis skulle anses som en självklarhet att utrymma i liknande tillfällen.ECO drop är ett desinfektionsmedel med den aktiva substansen hypoklorsyra. Hypoklorsyra produceras av kroppens vita blodkroppar i syfte att bekämpa infektioner

och är därmed helt ofarligt samtidigt som den bekämpar alla typer av virus och bakterier

  • Handdesinfektion, ytdesinfektion, rumsdesinfektion.

  • Allergivänlig och skonsam mot människa, miljö och interiör.

  • Godkänd som desinfektion utan avtorkning, pH neutral och eliminerar luftburna patogener.

Används i samband med: Desinfektion av kontaktytor, vid sjuk utbrott, händer, leksaker, kapprum, toaletter & allmänna ytor. Vid sjuk utbrott, speciellt för RS- virus och norovirus rekommenderar vi att använda våra foggmaskiner för att nå all luft och svåråtkomliga ytor.

Behåll er befintliga städning men addera luftburen desinfektion när sjukdoms tiderna är som värst. 10L ECO drop räcker till 1000kvm luft & yta och kommer hjälpa er hålla sjukdagarna nere på både personal och elever.


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kvarka