HETA TIPS! 🐮

För dig som Àger eller vistas i stallmiljö


RenhÄllning i stallmiljö Àr avgörande för friska hÀstar. FörutsÀttningarna spelar roll, men vi alla kan enas om att strÀva efter hÀsten bÀsta. Jobbet kring att hÄlla en hÀst frisk Àr svÄrare Àn mÄnga tror. Vi pÄ Removeit jobbar med hundratals olika hÀst och djurÀgare runt om i Sverige och hÀr har vi samlat deras hetaste tips hur man pÄ bÀsta sÀtt förebygger smittor och hÄller sina hÀstar friska.Förvaring av foder Förvara foder en pÄ sÀker plats fri frÄn skadedjur, fÄglar och andra djur som kan tÀnkas vilja komma Ät det. HÄll det borta frÄn fukt för hÄllbarheten och undvik att transportera foder i samma kÀrra avsedda för gödsel för att undvika smittspridning mellan boxar. Va noga med att alltid desinficera dina hÀnder innan du berör hÀsten eller hÀstens föda.

Förebygga mugg Regn, lera & smuts. Den stÀndigt fuktiga och smutsiga ankeln kan medföra hudinflammation i karleden. Mugg Àr svÄrt att förebygga men den gemensamma Äsikten Àr att hÄlla karleden fri frÄn lera & smuts - skölj med varmvatten och var extra noga vid de utsatta omrÄdet och desinficera gÀrna i förebyggande syfte.


SĂ„rvĂ„rd Vid sĂ„r och munvĂ„rd Ă€r hĂ€stens öppna sĂ„r mer mottagliga för infektioner. Det Ă€r dĂ€rför viktigt att desinficera dina hĂ€nder innan och efter behandlingen och bĂ€r alltid handskar. Allt material du nyttjar vid behandlingen slĂ€nger du i en papperskorg och inte pĂ„ marken dĂ€r andra hĂ€star kan komma i kontakt med skrĂ€pet. Förebyggande desinfektion Smittor i stallmiljö förekommer och det förebyggande arbetet spelar roll. UnderhĂ„llsarbetet med att stĂ€da, göra rent och desinficera Ă€r en avgörande faktor i lĂ€ngden. “Lite Ă€r bĂ€ttre Ă€n ingenting”

Removeit Àr en av Sveriges ledande producenter och distributör av desinfektionsmedel och tillhörande produkter inom hÀstnÀringen. Vi skapar förutsÀttningarna att nÄ en grön profil, goda arbetsförhÄllanden med fokus pÄ hÄllbar utveckling

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla