Ändring är bra, men förändring är bättre!

Removeit utvecklar och driver miljö & hälsa framåt.

Medan vissa kanske ser oss som annorlunda, ser vi framtiden.

Vi tror att människor som är modiga nog att tro att dem kan förändra världen är dem som gör det. 

LOGO_REMOVEIT_Black.png
IMG_1428_1_edited.jpg
LOGO_REMOVEIT_White.png

Vilka är vi? 

Tack Michael Faraday, som uppfann elektrolysen - kanske till och med utan att veta om det

Ordet elektrolys uppfanns av forskaren Michael Faraday i slutet av 1800-talet, ungefär samtidigt som H.C.Ørsted upptäckte elektromagnetism. När likström appliceras på en vätska i ett elektrolyskärl, kommer vätskans positiva joner att lockas till katoden, medan vätskans negativa joner kommer att lockas till anoden.

Huruvida Faraday var medveten om att kombinationen av vatten, salt och elektrolys producerade en desinfektionsvätska som kan döda bakterier och virus är okänd. Det är dock ett faktum att han är upphovsmannen bakom receptet för ECA vatten.

Removeit startade sin resa i September 2020 med ett tydligt mål och vision.

Vi skall öka medvetenheten hos människor för att få dem att göra ett aktivt val, ett aktivt val för produkter med minimal miljöpåverkan utan risker för människa, djur och natur samtidigt som vi förbättrar slutresultatet.

Sammanfattningsvis ett effektivare, grönare och säkrare desinfektionsmedel än andra produkter på marknaden.

Vi har sedan starten sålt och marknadsfört Anosan, en fantastisk produkt med många användningsområden. Efterfrågan och vår strävan efter att hela tiden minimera vår miljöpåverkan har lett till att vi i April 2021 beslutade om att investera i en maskinpark och förlägga produktion i Sverige.

Detta har inneburit att vi nu tillverkar vårt eget ECA vatten och breddat produkten för samtliga marknader i Sverige.

header-yag-ve-leke-itici-perdeler.png

Vi är vad vi lovar!

Tillverkning

Tillverkningen av vätskan sker genom en teknik som kallas ECA (Eletro Chemical Activated), det är en lösning av vatten (H2O) och salt (NaCl) som gått igenom en elektrolys där det bildar det aktiva ämnet Hypoklorsyra (HOCL) som en har en väldigt hög desinficerande effekt.

Rådgivning

Vill ni ha tips om hur ert företag kan undvika kemikalier och alkohol i er rengöring och desinficering kan vi hjälpa er att sätta upp en helhetslösning för just ert företag, förening eller hem. Genom lätta metoder kan du enkelt ersätta era nuvarande produkter mot framtidens kemikaliefria produkter. Vi hjälper dig!

Som kund hos oss

Som kund hos oss är vi med dig hela vägen från första kontakt till att ni har produkten i handen och vet hur ni ska använda den. Varje kund får med sig en guide hur just ni ska använda och applicera produkten för det ändamålet ni har tänkt. Service är en viktig del av vår försäljning så ni kan få ut maximal effekt av produkten och också ni kan gå mot en kemikaliefri rengöring.

Anton virtanen Removeit .JPG

Anton Virtanen

Verksamhetschef

cerney-singapur-0090826.jpg

Vår fabrik i Enköping

Vår fabrik och tillverkning ligger i hjärtat av Enköping. 

Tack vare vår egen tillverkning kan vi skräddarsy och anpassa leveranser och upprätthålla den volymen som marknaden önskar av oss.

Egentillverkningen har som grund att vi vill främst vill värna om miljön och undvika onödiga importer och transporter av tidigare desinficerings medlet  ANOSAN.

Därav tillverkar vi nu vårt eget ECA vatten, ECO

Vi kvalitetssäkrar hela tillverkningen till färdig produkt.

Vi önskar förstärkning!

Önskar du deltaga i resan att skapa ett friskare liv åt människor och djur?

ECO_FOG_WEBB_200ml.png
Kontakta oss